Κάτω από τον …ήλιο!

Screen shot 2015-03-03 at 11.16.54 π.μ.

Του Βασίλη Αρδά

Και τώρα που ήρθε το καλοκαίρι θα ετοιμαστούμε για τα “μπάνια του λαού” και θα ξεχάσουμε ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε όλα όσα έγιναν ή μάλλον όσα δεν έγιναν;

Θα τρέξουμε στις παραλίες και κάτω από μια ομπρέλα θα πίνουμε την κάθε είδους παραλλαγή café, θα διαβάζουμε, θα κοιτάμε, θα κολυμπάμε και μετά τι;

Θα έχουμε λύσει πλέον όλα τα προβλήματα;
Ή μήπως θα τα πάρει η θάλασσα, μαζί με το αντηλιακό, που θα τη γεμίσουμε, για να τα πάει κάπου αλλού; Που; Στην απέναντι παραλία; Και οι απέναντι θα μας στείλουν τα δικά τους;
Σε αυτό το ατελείωτο πήγαινε έλα, πνίγονται όλα ακόμη και η ελπίδα που λένε ότι πεθαίνει τελευταία. Πάει η ελπίδα, και μείναμε εμείς να την περιμένουμε.
Αυτό το «περιμένουμε» έφερε την κατάσταση στο απροχώρητο, στο αδιέξοδο.
Τώρα, είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να πούμε αλλά και να παραδεχτούμε επιτέλους, ότι φταίμε όλοι που φτάσαμε εδώ. Ναι, φταίμε όλοι και όσοι πιστέψαμε και όσοι δεν πιστέψαμε. Αφήσαμε την κατάσταση να ξεφύγει από τα δικά μας χέρια γιατί πιστέψαμε στους πολιτικούς. Είναι όμως τόσο απλό, όσοι ασχολούνται με την πολιτική τo κάνουν σαν επάγγελμα και όχι σα λειτούργημα. Επομένως, η κοινή λογική του μέσου νου έπρεπε να έχει καταλάβει ότι ο σκοπός τους ήταν η προσέλκυση πελατείας.
Αυτό έκαναν και μάλιστα υιοθέτησαν τη στρατηγική των super markets.
Κάθε μέρα προτάσεις προσφορών για λύσεις σε ότι μας απασχολεί, κάθε μέρα υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο αν ακολουθήσουμε το δικό τους δρόμο και δε θα πάμε στους απέναντι που πουλάνε το ίδιο προϊόν. Αυτό που κατάφεραν είναι να έχουν ισοπεδώσει τα πάντα και να υπόσχονται τα ίδια με διαφορετική συσκευασία.
Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση και μάλιστα σε μια εποχή που και στα super markets που προσφέρουν προϊόντα καθημερινής διατροφικής ανάγκης όχι μόνο να μην υπάρχουν νέα είδη, αλλά να έχουν και σημαντική πτώση στις εισπράξεις τους.
Θυμόσαστε τι έλεγαν κάτι πολιτικοί συνδυασμοί που εμφανίστηκαν και σιγά – σιγά εξαφανίστηκαν ή έκαναν συμπράξεις με άλλους;
Γιατί να θυμάστε; Το σημαντικό είναι να μπορέσεις να επιβιώσεις και σήμερα και σιγά να μη θυμάσαι πόσες θέσεις άλλαξαν τα κόμματα για το ίδιο θέμα.
Σιγά να μη θυμάσαι τις αλληλοκατηγορίες τους, όταν δεν έχεις να πληρώσεις τη ΔΕΗ ή να πας στο super market.
Αυτοί όμως, συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να λένε και να ξαναλένε τα ίδια, τα όμορφα τα λόγια, τα μεγάλα. Η αγωνία τους δεν είναι για τη δική σου απώλεια στην όποια ποιότητα της ζωής σου. Η αγωνία τους, είναι να μην έχουν οι ίδιοι, απώλεια που θα αφορά τη συμμετοχή τους στα κέντρα εξουσίας. Και τι κάνουν; Επενδύουν στη συνεχόμενη τάση του ανθρώπου να πιστεύει ότι το δικό του καλύτερο αύριο θα το καλλιεργήσουν άλλοι γιατί αυτός δεν προλαβαίνει έχει τόσα άλλα να κάνει… αλλά δεν ξέρει κιόλας ποιο είναι το καλό του. Εκεί, σε αυτό το μαγικό σημείο εμφανίζεται η ελπίδα ότι όλα θα φτιάξουν έτσι μαγικά χωρίς τη συμμετοχή του γιατί ο ελπιδοφόρος λέει όμορφα λόγια, έχει σηκωμένα τα μανίκια για να δουλέψει.
Και όλα αυτά, τα προσφέρει με χτυπήματα στην πλάτη και φιλικά χαμόγελα του στυλ, δεν πειράζει που εσύ δεν κάνεις κάτι εγώ είμαι εδώ, εγώ, εμείς θα τα κάνουμε όλα, εμείς θα σε σώσουμε γιατί είμαστε η ελπίδα για σένα, για τα παιδιά σου, για όλους.
Έτσι, ξαναφυτρώνει η ελπίδα και περνά ο καιρός και το παραμύθι έχει και δράκους αλλά και κουραστικές επαναλήψεις.
Για αυτό το λόγο, μάς προτείνω, αυτό το καλοκαίρι να πάμε σε κάποια παραλία, να πνίξουμε όλες τις ελπίδες που καλλιεργούν άλλοι για εμάς και να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας, που θα στηρίζονται σε σωστή οργάνωση, θέληση γαι το δικό μας καλύτερο αύριο μακριά από τη μιζέρια τους και πάνω απ’ όλα συμμετοχή σε ό,τι μας αφορά.

Καλό καλοκαίρι!

www.bonusmallmag.gr/058

www.bonusmallmag.com/058

Σελίδες 6 & 7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s