2o12-2018 ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ 65 ΤΕΥΧΗ

Του Βασίλη Αρδά

Screen shot 2015-03-03 at 11.16.54 π.μ.

 

Να λοιπόν τι κάνει η δύναμη της παρέας και πόσο μακριά μπορεί να ταξιδέψει μια προσπάθεια όταν στηρίζεται στο εμείς.
Πριν από 6 χρόνια σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι που το βαφτίσαμε
Περιοδικό. Μαζευτήκαμε εδώ το γραφείο με κούπες καφέ και το συζητήσαμε έτσι για πλάκα στην αρχή. Ώσπου να τελειώσει ο καφές κόψαμε την πλάκα κι αρχίσαμε τα τηλεφωνήματα.
Τα δυο πρώτα ήταν στη Χριστίνα την αγαπημένη μας, που μας στέλνει τις αναπνοές του Βαρδάρη και είναι γεγονός, ότι μαζί της αναπνέουμε διαφορετικά. Και στο Γεράσιμο, που μας στέλνει τα θέματα για τη φιλοσοφία και κάνουμε συζητήσεις για όλα τα σοβαρά και για τα “ασόβαρα” από τα μικρά μας χρόνια.
Σχεδόν ταυτόχρονα, μιλήσαμε και με τη Λίνα γιατί …ο νους μας είναι αληταριό και πάντα θα δραπετεύει σε ταξίδια, πρώτα απ’όλα ψυχής. Μετά βρήκαμε τον επίλογο στην Έλλη μας από την Περαία αυτή την αστείρευτη πηγή αυτοσαρκασμού αλλά και ταυτόχρονα τόσο ποιητική προσωπικότητα.
Σιγά σιγά, μιλήσαμε και με άλλους οι οποίοι μας έφεραν και τους φίλους τους και κάπως έτσι συνεχίσαμε με κέφι αλλά και με άγχος.
Να λοιπόν, που πέρασαν 6 χρόνια και εμείς εδώ η ίδια παρέα με σημαντικές προσθήκες τον Κωστή, αυτό τον αιώνιο έφηβο που πάντα λέμε σοβαρά πράγματα γελώντας και που πρόσφατα του είπα ότι δεν κυκλοφορεί τεύχος χωρίς να είναι μέσα η υπογραφή του.
Μια μέρα, καλωσορίσαμε και την Κυριακή, που τη φλερτάραμε από την εποχή που ήταν στο Μελωδία και συνεχίζουμε να τραγουδάμε παρέα της.
Η χαρά μας ήταν πολύ μεγάλη, όταν η Δήμητρα μας έδωσε την άδεια να αναδημοσιεύουμε τα τόσο επιστημονικά τεκμηριωμένα άρθρα της με θέματα που αφορούν την ψυχολογία.
Η Θεσσαλονίκη, έκανε ακόμα πιο δυναμική την παροουσία της όταν ήρθε στην ομάδα μας η Κατερίνα η άοκνη φίλη μας, που μας στέλνει είτε θέματα παιδαγωγικού περιεχομένου είτε κάνει υπέροχες συνεντεύξεις.
Τι να γράψουμε για το Γιάννη που μας γυρίζει τόσο γλαφυρά στην εποχή των ηχογραφήσεων μιας άλλης εποχής και μας παρουσιάζει άγνωστες ιστορίες με καλλιτέχνες;
Αν σας γράψω ότι η Αλφαβήτα ζωντάνεψε με τη Μαριάννα δε θα είναι υπερβολή. Η Ειρήνη, παρουσιάζει κάθε φορά ένα βιβλίο με τέτοιο πάθος σαν να το έχει γράψει η ίδια. Η Γεωργία, μας προτείνει τρόπους υγιεινής διατροφής και είναι αλήθεια ότι κάτι αλλάζει στις διατροφικές μας συνήθειες.
Στην παρέα μας προστέθηκαν νέες υπογραφές όπως είναι της
Αλεξάνδρας με το μόνιμο χαμόλελο αισιοδοξίας και το ανεξάντλητο χιούμορ, της Δήμητρας, της διπλανής συμμαθήτριας της Ρούλας.
Τον Αχιλλέα τον παραποιητή των λέξεων, τις δυο Κατερίνες, τη Μαρία, την Γεωργία. Τον Σπύρο, τον Βενιαμίν της παρέας μας.
Την Ελένη, που για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν στο χώρο μας και άντεξε τις παραξενιές μου. Δε θα μπορούσα να μην πω κάτι και για την Άννα που είναι πάντα μαζί μας, όποια ώρα και αν την καλέσουμε.

Σας ευχαρισστούμε όλους, να είσαστε πάντα καλά και να συνεχίζουμε να κυνηγάμε όχι ανεμόμυλους αλλά να χτίζουμε δυνατές φιλικές σχέσεις και να δημιουργούμε γέφυρες επικοινωνίας σε αυτό το δύσκολο αλλά ευχάριστα διαφορετικό δρόμο που ανοίξαμε.

Ένα μεγάλο, πιο μεγάλο ευχαριστώ σ’όλους όσοι ανοίγουν, ξεφυλλίζουν, διαβάζουν το MAGAZ!NE το περιοδικό της παρέας.

 

www.bonusmallmag.gr/065

www.bonusmallmag.com/065

Σελίδες 6 & 7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s