Μη γίνεσαι αγενής στον ήλιο!

Του Βασίλη Αρδά

Screen shot 2015-03-03 at 11.16.54 π.μ.

 

Τα προβλήματα υπάρχουν για να μας κάνουν πιο ευρηματικούς, πιο δημιουργικούς ώστε να βρίσκουμε λύσεις και να συνεχίζουμε.
Συνηθίσαμε να μιλάμε για προβλήματα και ξεχάσαμε να μιλάμε για τη ζωή. Σκύβουμε όλο και περισσότερο από τα καθημερινά μας βάρη και δε βλέπουμε το συνομιλητή μας στο πρόσωπο. Φυσικά δε μας βλέπει κι εκείνος. Ακούγονται μόνο οι φωνές μας που έρχονται από κάτω και όταν φτάσουν επάνω φτάνουν σαν ψίθυρος, κάτι σαν παρακάλι. Αφήσαμε να χαθεί η χαρά της διεκδίκησης. Όλα έγιναν μια ευθεία γραμμή χωρίς νόημα, μια εναλλαγή στην ονομασία των ημερών. Αυτό μάς αξίζει;
Όχι βέβαια, αυτή η ισοπέδωση είναι αποτέλεσμα του φόβου που σπείρανε και εμείς που τον ποτίσαμε. Επιτέλους, ας αλλάξουμε να σταθούμε όρθιοι, ας δούμε το πρόβλημα κατάματα. Ας μιλήσουμε με τον άνθρωπό μας, το φίλο, το συνεργάτη και ας τον κοιτάξουμε ίσα στο πρόσωπο… ας μην είμαστε άλλο πια σκυφτοί.
Ας καταλάβουμε ότι αξίζουμε.
Καταλαβαίνω ότι λείπει το χρήμα αλλά ας μην το αφήσουμε να γίνει αλυσίδα που μας κρατάει δέσμιους μακρυά από τις δημιουργικές δραστηριότητές μας. Ας μην αφήσουμε την έλλειψη χρημάτων να γίνει τροχοπέδη στην καθημερινότητά μας.
Ο καιρός άνοιξε, ας ανοίξουμε και εμείς τα κλειστά παράθυρα του μυαλού μας και ας γίνουμε κοινωνικοί. Ας αποδεχθούμε τον εαυτό μας για να προχωρήσουμε.
Και, τέλος ας σκεφτούμε, ότι είναι, τουλάχιστον αγένεια να μην ανταποδίδουμε το χαμόγελο που μας προσφέρει κάθε μέρα ο ήλιος.

www.bonusmallmag.gr/066

www.bonusmallmag.com/066

Σελίδες 6 & 7

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s